- reklama -
Suroviny
- 300 ml vlažné vody
- 2 lžičky soli
- 100 ml oleje nebo rozpuštěného sádla
- 300 g polohrubé mouky
- 300 g špaldové mouky ( mají nyní v Lidlu, dokonce více druhů, odlišených barvou obalu, tato je doporučována na chlebová těsta )
- 20 g droždí
- špetka cukru
- 3 PL chia semínek
- 3 PL jemných ovesných vloček
- vejce na potření
Postup přípravy receptu
-
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a necháme vymíchat a vykynout nelepivé těsto.
-
Vykynuté těsto na pracovní desce rozdělíme na 8-10 dílků, vytvarujeme bochánky, dáme na plech s pečícím papírem a pod utěrkou ještě necháme chvíli nakynout.
-
Poté vytvoříme „vzor“ hvězdičky (nemám speciální raznici, vzor dělám cukrářskou kartou), potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 175 °C asi 25 minut (peču na horkovzduch).
Kuchařka: Danca