Krokodýlí štrúdl pro děti

36
- reklama -

Suroviny
12 porcí

40 dkg hladké mouky
1 omega
3 vejce do těsta
1 vejce na potření
3 lžíce vody
3 lžíce octa
náplň
jablka jak kdo má rád (nastrouhaná jablka, skořice, vanilkový cukr, nasekané ořechy a hrozinky)

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin ručně zpracujeme těsto a zabalené dáme na chvíli do lednice.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezi tím si připravíme jablečnou náplň. Jablka pokrájíme na malé kousky a spolu s cukrem, skořicí, hrozinkami pomalu podusíme v hrnci. Musí zůstat kousky jablek, nerozvařit úplně. Směs odstavíme a necháme zchladnout.

  3. Těsto rozválíme na plát na pečícím papíru na velikost plochy nízkého plechu. Na střed dáme jablkovou směs do tvaru hřbetu krokodýla a šikmo z obou stran vlnitým radýlkem nařežeme pruhy až k náplni. Pruhy střídavě překládáme až k ocasu. Ten potom ze zbylého těsta dopleteme a hlavu doděláme podobně, přehneme pravou část těsta přes levou a vznikne trojúhelník jako tlama. Doděláme podle obrázku tlamu, oči a nohy.

  4. Před pečením potřít rozkvedlaným vajíčkem a péct asi 1/2 hodiny až zezlátne.