
- reklama -
Suroviny
- 2 šálky ovesných vloček
- 1 lžíce másla
- 1 malá cibule
- 3 šálky drobně nakrájených čerstvých hub
- 2 vejce
- 1 lžíce usekané petrželové natě
- sůl
- strouhaná houska dle potřeby
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Vločky povaříme v osolené vodě asi 8 minut dohusta.
-
Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme petrželovou nať, houby, osolíme a dusíme doměkka.
-
Pak houby přidáme k vločkám, přimícháme žloutky a podle potřeby zahustíme strouhankou.
-
Na prkénku posypaném strohanou houskou tvoříme krokety, obalíme je v rozšlehaných bílích. Podáváme se saláty.
-
Je to z kuchařky z roku 1967 a moc dobré. A manžel tvrdí, že vločky nemusí, a v tom je ani nepoznal.
Poznámka od kuchařky
Kuchař: kedlubna