Krkovička v tomatovo-jablečné omáčce s tymiánem

74
- reklama -

Suroviny

4 plátky vepřové krkovice
1 konzerva tomatového pyré
2 jablka
cca větviček čerstvého tymiánu opatrně je dost aromatický/
olej
1 lžíce másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa mírně naklepeme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme, přidáme tomatové pyré, tymián a necháme dusit.

  2. Když je maso téměř měkké, přidáme oloupaná a na menší kousky pokrájená jablka a vaříme do změknutí masa. Pozor, aby se nám jablka nerozvařila. Měla by být měkká, ale zůstat pevná.

  3. Na konec zjemníme máslem, už nevaříme.

Poznámka od kuchařky

Ideální příloha je jemná bramborová kaše.