
- reklama -
Suroviny
- 4 plátky vepřové krkovice
- 1 konzerva tomatového pyré
- 2 jablka
- cca větviček čerstvého tymiánu opatrně je dost aromatický/
- olej
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa mírně naklepeme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme, přidáme tomatové pyré, tymián a necháme dusit.
-
Když je maso téměř měkké, přidáme oloupaná a na menší kousky pokrájená jablka a vaříme do změknutí masa. Pozor, aby se nám jablka nerozvařila. Měla by být měkká, ale zůstat pevná.
-
Na konec zjemníme máslem, už nevaříme.
Poznámka od kuchařky
Ideální příloha je jemná bramborová kaše.
Kuchařka: maris