
- reklama -
Suroviny
- 1 kg vepřové krkovičky
- 200 ml zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1/2 celeru
- 2 lžíce hořčičného semínka
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžíce celého pepře
- 1 malý bobkový list
- 500 ml černého piva
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a rozpůlíme a osolíme ze všech stran.
-
Zelenimu nakrájíme na stejně velké kostky. Maso dáme na pánev a důkladně ze všech stran opečeme.
-
Poté přidáme zeleninu a opékáme spolu s masem, dokud zeleninka nebude mít trochu barvu. Zalijeme troškou piva.
-
Troubu rozpálíme na 190°C.
-
Maso i se zeleninkou dáme do pekáčku, zalijeme zeleninovým vývarem a zbytkem piva.
-
Přidáme hořčičné semínko, kmín, pepř a bobkový list, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na zhruba 90 minut péct.
-
Když je maso hotové, vyndáme z pekáčku, omáčku přelijeme do hrnce, povaříme a popřípadě zahustíme trochou solamylu. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.
Kuchařka: lemarti