Krkovička v pivní omáčce

72
- reklama -

Suroviny

1 kg vepřové krkovičky
200 ml zeleninového vývaru
1 cibule
1 mrkev
1/2 celeru
2 lžíce hořčičného semínka
1 lžíce kmínu
1 lžíce celého pepře
1 malý bobkový list
500 ml černého piva
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a rozpůlíme a osolíme ze všech stran.

  2. Zelenimu nakrájíme na stejně velké kostky. Maso dáme na pánev a důkladně ze všech stran opečeme.

  3. Poté přidáme zeleninu a opékáme spolu s masem, dokud zeleninka nebude mít trochu barvu. Zalijeme troškou piva.

  4. Troubu rozpálíme na 190°C.

  5. Maso i se zeleninkou dáme do pekáčku, zalijeme zeleninovým vývarem a zbytkem piva.

  6. Přidáme hořčičné semínko, kmín, pepř a bobkový list, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na zhruba 90 minut péct.

  7. Když je maso hotové, vyndáme z pekáčku, omáčku přelijeme do hrnce, povaříme a popřípadě zahustíme trochou solamylu. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.