Krkovička v máslové marinádě

89
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 plátky krkovice
(já měla odřezky, tak jsou to takové spíš špalíčky)
sůl, pepř
Na marinádu:
100 g másla
300 ml černého piva pokojové teploty
1 KL drceného kmínu
1 KL sušeného zázvoru nebo kousek nastrouhaného čerstvého
čerstvá majoránka (popř. sušená)

Postup přípravy receptu

  1. Maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.
    Máslo rozehřejeme, přilijeme pivo, přidáme koření a posekanou majoránku.
    Maso vložíme do misky a marinádou zalijeme. Necháme nejlépe přes noc marinovat v chladu.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté vyjmeme, necháme povolit při pokojové teplotě a maso i s marinádou dáme do pekáčku. Vložíme do rozpálené trouby na 200°C a pečeme dozlatova. Během pečení poléváme výpekem, který můžeme nakonec podle chuti zahustit.

Poznámka od kuchařky

Maso je vynikají, křehké a měkké.

Marináda je z pořadu Kluci v akci, ale tam krkovičku grilovali. Já jsem chtěla šťávu, tak jsem pekla 🙂

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/