- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 plátky krkovice
- (já měla odřezky, tak jsou to takové spíš špalíčky)
- sůl, pepř
- Na marinádu:
- 100 g másla
- 300 ml černého piva pokojové teploty
- 1 KL drceného kmínu
- 1 KL sušeného zázvoru nebo kousek nastrouhaného čerstvého
- čerstvá majoránka (popř. sušená)
Postup přípravy receptu
-
Maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.
Máslo rozehřejeme, přilijeme pivo, přidáme koření a posekanou majoránku.
Maso vložíme do misky a marinádou zalijeme. Necháme nejlépe přes noc marinovat v chladu. -
Poté vyjmeme, necháme povolit při pokojové teplotě a maso i s marinádou dáme do pekáčku. Vložíme do rozpálené trouby na 200°C a pečeme dozlatova. Během pečení poléváme výpekem, který můžeme nakonec podle chuti zahustit.
Poznámka od kuchařky
Maso je vynikají, křehké a měkké.
Marináda je z pořadu Kluci v akci, ale tam krkovičku grilovali. Já jsem chtěla šťávu, tak jsem pekla 🙂
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea