
Suroviny
2 porce
- 2 pláty z krkovice
- 1 cibule
- 1 krabička Hermelínu
- sůl
- 1 lžička hladké mouky
- Na marinádu:
- 1 lžíce bazalky
- 1 lžička rozmarýnu
- olivový olej
- 1 lžička Vegety
- 1 lžička steakového koření
- 3 stroužky česneku -rozmačkané
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si marinádu, do misky si dáme koření-rozmarýn, bazalku, rozmarýn, steikové koření, Vegetu, přidáme rozmačkaný česnek, zalijeme olejem, promícháme a dáme do ní připravené maso, které naklepáme a osolíme, necháme v marinádě nejméně 2 hodiny, čím déle, tím lépe.
-
Na pánev si dáme trochu ochuceného oleje z marinády, na něm prudce opečeme 2x maso z obou stran, pak ho vyndáme.
-
Do pánve dáme osmažit nakrájenou cibuli nadrobno a přidáme všechnu marinádu, přivedeme k varu a v malém množství vody rozmícháme mouku, vlijeme do pánve k oleji a převaříme tak, abychom měli šťávu.
-
Maso vrátíme a navrch si naaranžujeme Hermelín na plátky, přikryjeme poklicí, aby se nám Hermelín roztavil a pak hned servírujeme.
Poznámka od kuchařky
Tak mě to včera napadlo a byla to tak trochu sázka na koření, které mě ani v nejmenším nezklamalo. Co se týče receptů, masa se sýrem je tu dost, ale tento má použité zcela jiné koření a má jiný postup! Podávala jsem s hranolkama a oblohou.









