Suroviny
2 porce
- 2 plátky krkovice
- 2 červené papriky
- 1 velká cibule
- 100 g šunky
- 3 menší kyselé okurky
- 1 malý rajčatový protlak
- worcester
- 1 KL feferonkového krému
- čerstvý křen
- špetka cukru nebo trochu kečupu na doslazení
- vývar ( já jsem použila gelový bujón s česnekem)
- pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Krkovici zlehka naklepeme, potřeme olejem, zakápneme worcesterem, osolíme a opepříme. Dáme na hodinu odležet.
-
Papriky, cibuli, šunku a okurky nakrájíme na nudličky.
-
Maso opečeme na rozpálené pánvi s olejem z obou stran, pečeme na mírnějším plameni dohromady cca 8 minut. Poté maso vyjmeme a vhodíme cibuli se šunkou. Orestujeme, přidáme rajčatový protlak, který taktéž orestujeme, aby ztratil trochu ze své kyselosti.
-
Nakonec přihodíme papriky s okurkami, vmícháme feferonový krém a podlijeme vývarem.
-
Dusíme zhruba 10 minut, dochutíme kečupem (cukrem), solí a worcesterem.
-
Maso vrátíme zpět do omáčky a prohřejeme.
-
Podáváme posypané čerstvě nastrouhaným křenem.
Poznámka od kuchařky
Omáčku bych doporučila také k minutkové roštěné.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/