Krkovička s pikantní paprikovou směsí

78
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 plátky krkovice
2 červené papriky
1 velká cibule
100 g šunky
3 menší kyselé okurky
1 malý rajčatový protlak
worcester
1 KL feferonkového krému
čerstvý křen
špetka cukru nebo trochu kečupu na doslazení
vývar ( já jsem použila gelový bujón s česnekem)
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici zlehka naklepeme, potřeme olejem, zakápneme worcesterem, osolíme a opepříme. Dáme na hodinu odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Papriky, cibuli, šunku a okurky nakrájíme na nudličky.

  3. Maso opečeme na rozpálené pánvi s olejem z obou stran, pečeme na mírnějším plameni dohromady cca 8 minut. Poté maso vyjmeme a vhodíme cibuli se šunkou. Orestujeme, přidáme rajčatový protlak, který taktéž orestujeme, aby ztratil trochu ze své kyselosti.

  4. Nakonec přihodíme papriky s okurkami, vmícháme feferonový krém a podlijeme vývarem.

  5. Dusíme zhruba 10 minut, dochutíme kečupem (cukrem), solí a worcesterem.

  6. Maso vrátíme zpět do omáčky a prohřejeme.

  7. Podáváme posypané čerstvě nastrouhaným křenem.

Poznámka od kuchařky

Omáčku bych doporučila také k minutkové roštěné.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/