
- reklama -
Suroviny
- 1-1,3 kg krkovice bez kosti
- 3 kuřecí stehna
- 4 větší cibule
- žampiony
- trocha vývaru nebo piva
- kousek sádla
- sůl
- drcený kmín
- česnek
Postup přípravy receptu
-
Stehna rozdělíme v kloubu (oddělíme paličku), krkovičku nakrájíme na kusy (1-2 na porci), cibuli nakrájíme na širší proužky a žampiony na plátky.
Lornu lehce vymažeme sádlem. -
Všechno maso potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, okmínujeme (můžeme sypnout i paprikou) a uložíme do lorny.
Cibuli naskládáme mezi maso, vše podlijeme trochou vývaru, zakryjeme víkem a dáme nad oheň na gril. -
Za občasného nakukování pod víko (a dalšího podlévání, je-li třeba) pečeme asi hodinu, pak přidáme žampiony a dopečeme.
Podáváme s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Hotové jídlo úžasně voní (kouřem i všemi přísadami) a moc chutná.
Kuchařka: cathleen