
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 plátky krkovičky
- 100 ml bílého vína
- 4 letní jablíčka
- 4 lístky šalvěje
- citronová šťáva
- cukr – podle chuti
- sůl
- bílý pepř
- 1 lžíce másla
- olej
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovičky mírně naklepeme a nařízneme na okrajích (aby se při opékání nezkroutily).
-
Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme maso a zprudka orestujeme.
-
Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Je-li třeba, podlijeme trochou vody.
-
Jablíčka oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrůlku a zakápneme citronovou šťávou. Přidáme šalvějové listy, osladíme podle chuti, podlijeme lžící vody a jablka na mírném ohni rozdusíme. Z omáčky odstraníme šalvějové listy a přelijeme jí maso.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu jsem chtěla udělat polentu, ale bohužel jsem zjistila, že ji nemám, tak jsem zvolila vařené brambory, hodila by se i bramborová kaše.
Kuchařka: maris