
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 silnější plátky krkovice – nenaklepané
- 1 lžička slunečnicového oleje
- pepř
- sůl
- 1 lžička práškového česneku
- 8 tenkých plátků slaniny
- 2 větší cibule – nakrájená na tenčí kolečka
- 6-8 stroužků česneku – nakrájené na plátky
- 1 černé pivo
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku mírně osolíme, opepříme a jemně posypeme práškovým česnekem. Předehřejeme troubu na 250°C.
-
Do menšího pekáčku dáme olej a vymažeme. Do něj pak položíme plátky již osoleného a opepřeného masa.
-
Na každý plátek pak dáme pár plátků česneku, dále na každý položíme 3 plátky slaniny, pak zbylé plátky česneku a nakonec vrstvu koleček cibule.
-
Vše zalijeme černým pivem, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme hodinu a půl nebo dokud maso není měkké, sundáme alobal a necháme ještě 10 minut dopéct dozlatova.
-
Podávala jsem s brambory s petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Stačilo by méně oleje neb krkovička hodně pustí.
Kuchařka: Lenka Škulinová