![Krkovička pro návštěvu_5ffa2eef7ce9e.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/krkovicka-pro-navstevu_5ffa2eef6ba16.jpeg)
- reklama -
Suroviny
10 osob
- cca 2 kg vepřové krkovice bez kosti vcelku
- pepř (podle chuti)
- 2 lžíce oleje
- Na marinádu:
- 4 lžíce bílého vína (nebo 2 lžíce citronové šťávy – když není k dispozici víno)
- 3 lžíce hořčice
- 1 lžíce medu
- 1,5 lžičky soli
- Na náplň:
- 10 plátků uzeného masa (2 mm silných)
- 10 plátků sýra (2 mm silných)
- 150 g syrových žampionů (nakrájených na plátky)
Postup přípravy receptu
-
Maso desetkrát příčně nařízněte tak, jako byste krájeli na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrajujte do konce.
-
Smíchejte suroviny na marinádu, potřete jí maso i na plochách vzniklých řezem, opepřete, zabalte do potravinářské folie a nechte v lednici alespoň 24hodin odležet.
-
Druhý den vložte do každého řezu v mase plátek uzeného, plátek sýra a několik plátků žampionů.
-
Pomažte olejem a pořádně zabalte do alobalu, aby během pečení nevytekla štáva.
-
Dejte do trouby na 200 stupňů a pečte nejméně 2 hodiny.
-
Na posledních 20 minut alobal otevřete a maso odkryté dopečte.
Poznámka od kuchařky
Pečínku si dejte s chlebem nebo bramborami na jakýkoliv způsob. Všichni si budou pochutnávat!!!
Kuchařka: candy