
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1/2 kg krkovičky (plátky bez kosti)
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička kmínu
- sůl
- 2 větší cibule
- olej
- instatní jíška nebo hladká mouka na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku nakrájíme na kostky velikosti sousta. Na oleji opečeme cibule nakrájenou na drobno, přidáme maso, sůl, zázvor a kmín a zprudka orestujeme. Poté přikryjeme a dusíme cca 45 minut ve vlastní šťávě.
-
Několikrát necháme vydusit, až se cibulka začne přichytávat, poté podlijeme horkou vodou. Když je maso měkké, zahustíme šťávu podle potřeby instantní jíškou (příp. hladkou moukou).
Poznámka od kuchařky
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Kuchařka: isindy









