Suroviny
3 porce
- cca 600 g krkovičky bez kosti – 3 plátky
- 1 velká cibule
- 100 g sedlácké slaniny nebo Váhalovy…
- 3 stroužky česneku
- cca 80 g rajského protlaku (nebo pyré)
- 1 plnější lžička mleté maďarské papriky
- 100 g červené papriky
- 100 g bílé papriky
- feferonka nebo chilli, dle chuti
- sůl
- mletý pepř
- sádlo nebo olej
Postup přípravy receptu
-
Cibuli pokrájíme na klínky a na sádle či oleji osmažíme jen lehce dozlatova. Pak přidáme na hranolky nebo kostičky pokrájenou slaninu a dále smažíme dozlatova.
-
Ke slaninové cibuli dáme osmažit osolené a opepřené, po stranách nakrojené plátky krkovičky z obou stran.
-
Následně přidáme rozvonět a zpěnit nasekaný česnek s paprikou a protlakem, přisypeme na kostky nebo nudličky pokrájené papriky, dle chuti nasekanou feferonku, ještě vše krátce osmažíme, přilijeme trochu vývaru a dusíme do změknutí masa. Dosolíme a opepříme dle chuti.
-
Nepodléváme příliš, jen nutné množství, abychom nemuseli omáčku zbytečně zahušťovat. Pokud to s vývarem přeženeme, zahustit omáčku můžeme rozdrobeným chlebem nebo jíškou.
-
Podávat můžeme s chlebem, knedlíkem, těstovinami nebo rýží.