Krkovička “ naostro“

42
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 plátky krkovičky
1 cibule
1 chilli paprička
6 stroužků česneku
4 lžíce ostrého kečupu
mletý pepř
sůl
olej
asi 2 dcl vody

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku naklepeme, osolíme a potřeme z obou stran rozetřeným česnekem, každou 2 stroužky. Necháme 15 minut uležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak na oleji z obou stran zprudka opečeme a přendáme do pekáčku vymazaného olejem.

  3. Maso posypeme cibulí, zbytkem česneku nakrájeného na plátky a čili papričkou.

  4. Ve 2 dcl vody rozkvedláme 4 lžíce kečupu a maso zalijeme.

  5. Přikryjeme druhým pekáčkem, nebo alobalen a pečeme na 200 stupních cca 45 minut.

  6. Pak odkryjeme a ještě 15 minut pečeme bez příklopu na barvu.
    Jako příloha jsou vhodné opečené brambory.