![Krkovička na zeleninovém lůžku_5ff7c77a9e8ba.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/krkovicka-na-zeleninovem-luzku_5ff7c77a8e8f8.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- brambory – množství jen na pokrytí dna nádoby
- 1 větší pórek (- množství jen na pokrytí vrstvy brambor)
- čerstvé bílé zelí – množství jen na pokrytí vrstvy brambor
- 500 g krkovičky
- drcený kmín
- sůl – dle chuti
- koření Grilovaná zelenina
- tuk (olej) do nádoby – velmi malé množství
- Na marinádu:
- 2 dcl suchého červeného vína (Merlot)
- špetka koření Adamova žebra
- citronový pepř
- pálivá paprika
Postup přípravy receptu
-
Nejprve smícháme ingredience na marinádu a do ní vložíme krkovičku nakrájenou na kostky, marinujeme alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
-
Nádobu vytřeme tukem nebo vylijeme olejem. Dno vyložíme brambory nakrájené na tenké plátky. Osolíme a posypeme kmínem.
-
Očištěný pórek nakrájíme na kolečka (i se zelenou částí). Zelí rovněž očistíme a nakrájíme na silnější plátky.
-
Obojím poklademe brambory. Zlehka osolíme, opepříme a posypeme kořením na Grilovanou zeleninu.
-
Na zeleninu vložíme maso i s marinádou. „Pomalíme“ na High stupeň 4 a ½ hodiny. Můžeme v závěru zahustit.
-
U nás si větší jedlíci přáli ještě těstoviny. Jinak stačí bez přílohy.
Kuchařka: spagetka