- reklama -
Suroviny
- 600 g krkovičky
- sůl
- pepř
- 200 g pórku
- 60 ml oleje
- 100 g sýra Eidam
- 2 vejce
- 80 ml 33% smetany
- 100 ml vody
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovičky opláchneme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Očištěný pórek pokrájíme na kolečka a rozebereme na jednotlivé dílky.
-
Na dno pekáčku dáme polovinu pokrájeného pórku, pokapeme ho olejem a na to položíme plátky masa.
-
Přiklopíme druhým pekáčem, nebo alobalem a v troubš dusíme při 200°C asi 10min.
-
V míse si promícháme postrouhaný sýr s vejci a smetanou. Pak maso odklopíme, pokryjeme zbylým pórkem a přelijeme sýrovou směsí.
-
Lehce podlijeme vodou a dopékáme odkryté asi ještě 20min.
Podáváme s brambory.
Kuchařka: Fokuska