- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 6 plátků krkovice
- 1 větší cibule
- bílá část pórku
- mražená mrkev
- mražený hrášek
- sterilovaná kapie ve sladko-kyselém nálevu
- sůl
- 2 lžíce hladké mouky nebo Solamyl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice si naklepeme, osolíme z obou stran a dáme orestovat na cibuli, kterou jsme osmažili na oleji před tím. Jeli maso orestované dáme ho v hrnci na stranu, přidáme mouku, uděláme si jíšku, zalijeme vodou, mícháme, aby byla omáčka hladká a maso zase rozložíme po celém dnu v hrnci a dusíme.
-
V pánvi na oleji si zatím osmahneme pórek nakrájený na kolečka, mrkev s hráškem a nejvíc kapie. Hotové přendáme k masu, dáme i trochu nálevu z kapie ( kdo chce víc pikantní, dá nálevu více ), promícháme, přivedeme k varu povaříme a dochutíme solí.
Poznámka od kuchařky
Dala jsem k masu dohromady zeleninu, která mě tak napadla svou chutí a udělala se výborná až pikantní omáčka a my jsme si pochutnali, máme taková jídla rádi.
Kuchařka: Bibinka