Krkovička na kapiovo – zeleninové omáčce

49
- reklama -

Suroviny
6 porcí

6 plátků krkovice
1 větší cibule
bílá část pórku
mražená mrkev
mražený hrášek
sterilovaná kapie ve sladko-kyselém nálevu
sůl
2 lžíce hladké mouky nebo Solamyl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice si naklepeme, osolíme z obou stran a dáme orestovat na cibuli, kterou jsme osmažili na oleji před tím. Jeli maso orestované dáme ho v hrnci na stranu, přidáme mouku, uděláme si jíšku, zalijeme vodou, mícháme, aby byla omáčka hladká a maso zase rozložíme po celém dnu v hrnci a dusíme.


    Zobrazit celý recept

  2. V pánvi na oleji si zatím osmahneme pórek nakrájený na kolečka, mrkev s hráškem a nejvíc kapie. Hotové přendáme k masu, dáme i trochu nálevu z kapie ( kdo chce víc pikantní, dá nálevu více ), promícháme, přivedeme k varu povaříme a dochutíme solí.

Poznámka od kuchařky

Dala jsem k masu dohromady zeleninu, která mě tak napadla svou chutí a udělala se výborná až pikantní omáčka a my jsme si pochutnali, máme taková jídla rádi.