
- reklama -
Suroviny
- plátky vepřové krkovičky
- sádlo
- cibule
- sůl
- pepř
- zázvor
- česnek
- mouka nebo hotová tmavá jíška
- baby karotka – nebo normální mrkev
- máslo
- světlá jíška
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrojíme, aby se nekroutilo. Naklepeme, nasolíme, opepříme. Dáme rozpálit sádlo, zprudka maso opečeme z obou stran, vyjmeme. Do výpeku dáme na jemno nakrájenou cibulku. Necháme osmahnout lehce dozlatova. Vrátíme na ní maso a podlijeme vařící vodou. Přisypeme trošičku sušeného zázvoru a rozmačkaný česnek. Dáme do trouby.
-
K tomu uděláme dušenou mrkvičku. Mrkev dáme do kastrůlku, podlijeme troškou vody, přidáme kousek másla, osolíme, když je mrkev měkká, můžeme lehce zahustit hotovou jíškou (nebo nemusíme).
-
Maso vyndáme z trouby, dáme zpátky na oheň, lehce zaprášíme moukou nebo tmavou hotovou jíškou. Dochutíme a podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Kuchařka: Swinga