
- reklama -
Suroviny
- Plátky vepřové krkovičky dle potřeby
- Sojová omáčka
- Worchester
- Hořčice kremžská (popř. i pikantnější hořčice)
- Houby v kyselém nálevu
- sterilovaná zelenina – použila jsem naložené domácí
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice jsem naklepala, opepřila, potřela sojovou omáčkou (podle chuti každého..sladká, chilli..), worchestrem a pomazala horčicí. Nechala jsem v ledničce odležet.
-
Plátky nechávám zprudka zatáhnout na pánvičce, poté přendám do pekáčku, přidám houbičky naložené nakyselo se zeleninou (i jiná sterilovaná zelenina by byla možná), podliju vodou a upeču. Masíčko je výborně šťavnaté 🙂 Vhodnou přílohou je rýže i brambor.
Poznámka od kuchařky
Receptík byl dílem nápadu a momentální chuti..bohužel jsme snědli dříve, než bych stačila vyfotit:-)
Jistě se hodí i plecko, popř. jiné maso, osobně libovější nedělám.
Kuchařka: Eviip









