Krkovička marinovaná v hořčici

248
- reklama -

Suroviny

Plátky vepřové krkovičky dle potřeby
Sojová omáčka
Worchester
Hořčice kremžská (popř. i pikantnější hořčice)
Houby v kyselém nálevu
sterilovaná zelenina – použila jsem naložené domácí

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice jsem naklepala, opepřila, potřela sojovou omáčkou (podle chuti každého..sladká, chilli..), worchestrem a pomazala horčicí. Nechala jsem v ledničce odležet.

  2. Plátky nechávám zprudka zatáhnout na pánvičce, poté přendám do pekáčku, přidám houbičky naložené nakyselo se zeleninou (i jiná sterilovaná zelenina by byla možná), podliju vodou a upeču. Masíčko je výborně šťavnaté 🙂 Vhodnou přílohou je rýže i brambor.

Poznámka od kuchařky

Receptík byl dílem nápadu a momentální chuti..bohužel jsme snědli dříve, než bych stačila vyfotit:-)

Jistě se hodí i plecko, popř. jiné maso, osobně libovější nedělám.