Krkovička dušená s grilovanou klobáskou

101
- reklama -

Suroviny
4 porce

3 plátky krkovičky
1 cibule
kousek domácího uzeného špeku
2 nožky ugrilované grilovací klobásky
olej
1 větší mrkev
2 polévkové lžíce kečupu
1 kávová lžička mleté papriky
4 žampiony
sůl
pepř
zátěrka:
1 dl vody
2-3 polévkové lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa nakrájíme na kostičky.

  2. Do hrnce nalijeme olej, vložíme na kostičky nakrájenou cibuli a špek, necháme zezlátnout, pak přidáme na půlměsíčky nakrájené klobásky a mrkev, orestujeme a až pak vložíme nakrájené maso, které necháme zatáhnout. Nakonec přidáme nakrájené žampiony, kečup a mletou papriku.

  3. Podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Až je maso měkké, zahustíme zátěrkou, promícháme a asi ještě 15 min. povaříme.

  4. Podle chuti dosolíme, dopepříme.

    Jako příloha mi chutnala rýže a zbytek rodiny si pochutnal na těstovinách.

Poznámka od kuchařky

Zůstaly nám po grilování dvě ugrilované klobásky a napadlo mě je podusit s masem, k tomu jsem přidala kousek domácího uzeného špeku, hotový pokrm pak náramně voněl.