
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 3 plátky krkovičky
- 1 cibule
- kousek domácího uzeného špeku
- 2 nožky ugrilované grilovací klobásky
- olej
- 1 větší mrkev
- 2 polévkové lžíce kečupu
- 1 kávová lžička mleté papriky
- 4 žampiony
- sůl
- pepř
- zátěrka:
- 1 dl vody
- 2-3 polévkové lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa nakrájíme na kostičky.
-
Do hrnce nalijeme olej, vložíme na kostičky nakrájenou cibuli a špek, necháme zezlátnout, pak přidáme na půlměsíčky nakrájené klobásky a mrkev, orestujeme a až pak vložíme nakrájené maso, které necháme zatáhnout. Nakonec přidáme nakrájené žampiony, kečup a mletou papriku.
-
Podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Až je maso měkké, zahustíme zátěrkou, promícháme a asi ještě 15 min. povaříme.
-
Podle chuti dosolíme, dopepříme.
Jako příloha mi chutnala rýže a zbytek rodiny si pochutnal na těstovinách.
Poznámka od kuchařky
Zůstaly nám po grilování dvě ugrilované klobásky a napadlo mě je podusit s masem, k tomu jsem přidala kousek domácího uzeného špeku, hotový pokrm pak náramně voněl.
Kuchařka: ivulinka