Krkovička-aneb co dům dal

142
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g plátků krkovičky na grilování
200 g žampionů
1 větší cibule
3 stroužky česneku
2 kávové lžičky houbového koření
1 kávová lžička ostrého grilovacího koření
1 polévková lžíce olivového oleje
sůl
hladká mouka
sterilovaný zelený hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky mírně naklepeme, osolíme a potřeme grilovacim kořením.

  2. Do pekáčku dáme na dno trochu vody, vložíme krkovičku, na ni na měsíčky nakrájenou cibuli a na plátky česnek.

  3. Na závěr přidáme na slabé plátky nakrájené žampiony.

  4. Pokapeme olejem, přiklopíme a dáme do trouby, zahřáté na 200°C. Pečeme asi tak 1 hodinu, záleží na troubě. Občas podlijeme a poléváme vršek masa.

  5. Těsně před upečenim přidáme hrášek. Pokud je šťáva řídká, zaprášíme hl. moukou.

    Jako přílohu jsem použil rýží.

Poznámka od kuchařky

Měl jsem nakoupené maso na grilování, z kterého sešlo, tak jsem ho použil takto. U masa byla přiložena marináda, tak jsem ji použil místo grilovaciho koření, ale jen trochu, pálila jako čert.

Žampiony jsem nastrouhal na hrubém struhadle, protože matinka pohrdá třetími zuby.