Krkovička ala Lenka

51
- reklama -

Suroviny
4+

cca 1,5 kg vepřové krkovice
3 větší cibule – nakrájené na čtvrtky
4 stroužky česneku – nakrájený nadrobno
cca 4 lžičky sušeného rozmarýnu
cca 2 lžičky mletého kmínu
cca 2 lžičky bílého pepře
1 lžíce soli (zdá se hodně, ale to hravě zvládne)
2 mrkve – očištěné a nakrájené na kostičky
2 kořenové petržele – očištěné a nakrájené na kostičky
2 menší červené papriky – nakrájené na hrubší kostky (cca 1x1cm)
3 bobkové lístky
4 (+/-) hrnky vody
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku nakrájíme na asi 1,5-2 cm silné kostky, tlusté neodkrajujeme. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme a samozřejmě dáme rozmarýn. Ve wok pánvi na oleji zesklovatíme cibulku s česnekem. Nebojte se mít i více cibule, dle vlastní chuti, ona krkovice ráda vstřebává příchutě a lépe i změkne.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme maso a rychle, ale důkladně opečeme. Zmírníme teplotu, přidáme mrkev, petržel, papriku. Podlijeme vodou a můžeme třeba přidat ještě trochu rozmarýnu, záleží na odhadu kuchaře. Necháme cca 25 minut dusit.

  3. Poté vložíme celou směs do zapékací misky, přikryjeme alobalem, ale necháme mírný otvor, aby maso mohlo dýchat. V předehřáté troubě na 225 °C pečeme asi hodinu, potom sundáme fólii a necháme ještě chvíli péct. Poté krkovičku vytáhneme z trouby a necháme odpočinout.
    Šťavnatou krkovičku podáváme s brambory. Dala jsem k tomu ještě okurkový salát.