
- reklama -
Suroviny
- 3/4 kg vepřové krkovičky
- sůl
- pepř
- 4 dkg sádla
- 15 dkg mrkve
- pórek
- 15 dkg fazolových lusků
- 15 dkg celeru
- 15 dkg hlávkového zelí
- 10 dkg cibule
- 1/2 kg brambor
- 0,7 l vývaru (může být i z kostky)
- tymián
- majoránka
- zelená petrželka
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, opečeme na sádle a okořeníme. Cibuli nakrájíme na jemno, mrkev a celer na hranolky, zelí na hrubší kousky a přidáme i s fazolovými lusky k masu a společně podusíme.
-
Přilijeme vývar, okořeníme tymiánem a majoránkou a vaříme na mírném ohni pod poklicí 45 minut. V polovině úpravy přidáme na kostky nakrájené brambory, pórek a dovaříme.
-
Hotové posypeme pokrájenou pažitkou a petrželkou. Podáváme jako všechna jídla z jednoho hrnce ve velké míse.
Kuchař: toprecepty.cz