
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 plátky krkovice
- olivový olej
- česnek
- zázvor
- kari koření
- šlehačka
- grilovací koření
Postup přípravy receptu
-
Den předem jsem si naložila maso, které jsem mírně naklepala, potřela rozmačkaným česnekem, posypala grilovacím kořením, trochou kari, strouhaným zázvorem a vše jsem zalila olivovým olejem.
-
Druhý den rozpálíme olej a vepřové plátky prudce opečeme, pak dáme malinko vody, chvíli podusíme do měkka. Ke konci zalijeme šlehačkou a necháme vydusit. Můžeme podávat s rýží, bramborem, vhodné jsou také hranolky.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mě napadl, když jsem měla 2 plátky krkovice a zbytek zázvoru a nevěděla jsem, jak je udělat. Tak jsem improvizovala s tím,co jsem měla doma.
Kuchařka: ruzena