
- reklama -
Suroviny
- 3 hrubší plátky krkovice
- 3 cibule
- 1/2 l 100% rajčatové šťávy
- 150 ml smetany
- 3 stroužky utřeného česneku
- lžička sušené bazalky
- lžička sušeného libečku
- lžička cukru
- sůl
- mletý kmín
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Mezitím smícháme rajčatovou šťávu s polovinou smetany, cukrem, česnekem a bylinkami.
-
Cibuli nakrájíme na větší kousky a polovinu dáme do pekáčku. Položíme maso na polovinu cibule. Zalijeme ochucenou šťávou a posypeme zbylou cibulí. Pekáček přikryjeme, dáme do vyhřáté trouby na 180 st. a 30 minut si toho nevšímáme.
-
Poté pekáč odkryjeme a pečeme do úplného změknutí masa. Před koncem dolijeme zbytek smetany na zjemnění. Omáčka pěkně zhoustne. Podáváme s rýži, knedlíkem nebo těstovinami
Poznámka od kuchařky
Ve finále je to vlastně maso v rajčatové omáčce, bez zahuštění a z jednoho hrnce.
Kuchařka: mika59