- reklama -
Suroviny
- 2 hrubší plátky krkovice (po cca 200 g)
- 500 g červeného kysaného zelí
- větší cibule
- hrst sušených brusinek
- 150-200 ml jablečného džusu nebo moštu
- plná lžíce sádla
- rovná lžička mleté papriky
- mletý kmín
- 1 stroužek utřeného česneku
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a nařízneme na okrajích. Rozpustíme sádlo a do teplého vmícháme papriku, kmín a česnek. Maso v tom namočíme a v pokojové teplotě necháme 1/2 hodiny marinovat.
-
Připravíme pekáček a vložíme zelí. Nakrájíme cibuli na kousky a společně s brusinkami vmícháme do zelí. Podle chuti dosolíme. Celý obsah misky s masem položíme na zelí, podlijeme džusem a pekáček přikryjeme.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 st. cca 45 minut do měkka. Poté odkryjeme a chvíli dopečeme na barvu. Podáváme s knedlíky houskovými nebo bramborovými.
Kuchařka: mika59