
- reklama -
Suroviny
- 4 plátky krkovice
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 sklenka leča ( popř. 1 bílá paprika a 4 rajčata )
- 6 velkých brambor
- rozmarýn
- koření adžika
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme a okořeníme. Brambory oškrábeme, nakrájíme na cca 1cm plátky, vložíme do pekáče, osolíme a posypeme rozmarýnem.
-
Maso opečeme zprudka na pánvi z obou stran a položíme na brambory do pekáče. Na maso přijde vrstva pokrájené cibule a česneku a nakonec vše zalijeme lečem, nebo poklademe nakrájenou zeleninou. Výpekem z pánve a vývarem vše zalijeme, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200C.
-
Pečeme asi 40 minut, během té doby přeléváme výpekem a maso jednou obrátíme. Poté odkryjeme a dopečeme ještě asi 15 minut.
Poznámka od kuchařky
Fotopostup a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea









