
- reklama -
Suroviny
- 4 plátky krkovice
- ostřejší hořčice (např.dijonská)
- sůl
- pepř
- 2 velké cibule
- olivový olej na pokapání
- 4 bílé papriky
- 4 rajčata
Postup přípravy receptu
-
Krkovici potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme do nádoby přes noc do chladu.
-
Omyté papriky zbavíme jádřinců, pokrájíme na kousky, omytá rajčata pokrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na kolečka. Druhý den naloženou krkovici vložíme do pekáčku a zasypeme cibulí. Podlijeme malinko vodou a dáme péci do rozehřáté trouby pod program „gril“ na cca 20 minut.
-
Přidáme nakrájená rajčata a papriky, podle potřeby přidáme vodu a dál již jen pečeme bez grilu dozlatova a doměkka. Podle chuti dosolíme, opepříme. Podáváme se salátem jen tak nebo s bramborem (hranolky apod).
Kuchařka: Ivace64