Krkovice na medu a hořčici

65
- reklama -

Suroviny

4 plátky krkovice
1 velká cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce hořčice (dijonská nebo plnotučná)
1-2 lžíce tekutého medu
2 lžíce bylinek (posekaných – oregano, tymián, rozmarýn)
1 lžíce oleje
200-300 ml černého piva
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme směs z medu, hořčice, oleje a posekaných bylinek. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno. Na dno pekáčku rozprostřeme cibuli s česnekem.

  2. Maso osolíme, vložíme do pekáčku, potřeme směsí a hojně opepříme. Podlijeme pivem nebo vodou, jen nepatrně, aby maso neplavalo, přiklopíme a vložíme do trouby, rozpálené na 200°C. Podle potřeby podléváme a maso alespoň jednou obrátíme, aby se chuť směsi dostala do výpeku.

  3. Asi po 45 min. maso odkryjeme a necháme dopéct do barvy.. Ještě můžete během pečení polévat výpekem.
    Jako přílohu bych zvolila něco bramborového, šťouchačky, kaši nebo jenom vařené.

Poznámka od kuchařky

Kdo nerad podlévá pivem, může jen vodou nebo vývarem.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/