
- reklama -
Suroviny
- větší hrst ječných krupek
- 500 g kysaného zelí
- 2 silnější plátky slaniny (uzeného boku)
- cibule
- lžíce sádla
- lžíce hladké mouky
- mletý černý pepř
- sůl
- (množství všech surovin je přibližné)
Postup přípravy receptu
-
Krupky, propláchnuté vodou, dáme do hrnce, přidáme zelí, zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka.
-
Na sádle osmažíme dozlatova drobně krájenou cibuli a kostičky slaniny. Na tomto základu pak osmahneme mouku a hotovou jíšku zavaříme do polévky.
-
Provaříme ještě asi 15 minut, dosolíme a opepříme.
Tato jemná polévka se prý podávala s bramborami na loupačku, my jsme si ji dali jen tak.
Poznámka od kuchařky
Z knihy Krkonošská kuchařka
Kuchařka: cathleen