Křidýlka na cuketě, pórku a estragonu

64
- reklama -

Suroviny
4 porce

8 kusů kuřecích křidýlek
1 celý pórek
1 menší cuketa
1 lahůdková cibulka
100 g plátkové anglické slaniny
1 lžička estragonu
100 g másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Křidýlkům uřežeme špičky (rádi se připékají), omyjeme, osušíme, po obou stranách prosolíme a po jedné straně posypeme estragonem.

  2. Každé křidélko zabalíme do plátku anglické slaniny na chvílku odložíme stranou a připravíme si zeleninu.

  3. Lahůdkovou cibulku nakrájíme na kolečka a zelenou část si necháme na servírování, pórek na půlky a cuketu na čtvrtinky – vše promícháme, dáme na dno pekáčku, kam jsme před tím dali pár plátků másla.

  4. Na zeleninu poskládáme křidýlka, navrch znova pár plátků másla a dáme péct přikryté do vyhřáté trouby.

  5. Asi ve dvou třetinách pečení odkryjeme a eventuelně zalijeme vodou, nebo vypečenou šťávou (vůbec jsem vodu nepotřebovala, šťávy bylo až, až).

Poznámka od kuchařky

Další improvizace s báječnou šťávičkou a moc jsme si pochutnali.