
Suroviny
4 porce
- 8 kusů kuřecích křidýlek
- 1 celý pórek
- 1 menší cuketa
- 1 lahůdková cibulka
- 100 g plátkové anglické slaniny
- 1 lžička estragonu
- 100 g másla
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Křidýlkům uřežeme špičky (rádi se připékají), omyjeme, osušíme, po obou stranách prosolíme a po jedné straně posypeme estragonem.
-
Každé křidélko zabalíme do plátku anglické slaniny na chvílku odložíme stranou a připravíme si zeleninu.
-
Lahůdkovou cibulku nakrájíme na kolečka a zelenou část si necháme na servírování, pórek na půlky a cuketu na čtvrtinky – vše promícháme, dáme na dno pekáčku, kam jsme před tím dali pár plátků másla.
-
Na zeleninu poskládáme křidýlka, navrch znova pár plátků másla a dáme péct přikryté do vyhřáté trouby.
-
Asi ve dvou třetinách pečení odkryjeme a eventuelně zalijeme vodou, nebo vypečenou šťávou (vůbec jsem vodu nepotřebovala, šťávy bylo až, až).
Poznámka od kuchařky
Další improvizace s báječnou šťávičkou a moc jsme si pochutnali.