Křidélka v medovo-hořčičné marinádě

57
- reklama -

Suroviny

6 kusů kuřecích křidélek (nebo dle počtu jedlíků)
Na marinádu:
6 lžic hořčice – počítala jsem na 1 křidélko 1 PL
6 KL medu – počítala jsem na 1 křidélko 1 KL
1 dl vinného octa (jde i normální, ale asi bych ho zředila, případně dl suchého vína)
1 KL hořčičných semínek (rozemletých – lze vynechat)
citronová šťáva dle chuti
1 vaječný žloutek
rozmarýn
pepř
cukr
Na zahuštění marinády:
2 PL škrobu (já dala kukuřičný)
Na podlití vývar:
nové koření (já měla vlastní)
celý pepř
bobkový list
špetku tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Marinádu rozšleháme do hladka, vznikne hustá krémovitá směs, chuť by měla mít kyselkavě nasládlou, barvu do žluta.


    Zobrazit celý recept

  2. Naložíme křidélka, u kterých raději uskřípneme špičky, připalují se pak (já na to zapomněla, malinko se připekly). V marinádě necháme cca 2 hodiny.

  3. Rozpálíme olivový olej, vložíme křidélka, necháme zprudka zatáhnout po obou stranách. Pak zmírníme teplotu a vývarem vypláchneme zbytek marinády a podléváme jen do výše křidélek. Na každé straně děláme 15 minut.

  4. Podáváme s čerstvou zeleninou, určitě lze i nějaká kyselá směs a s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Recept vznikl jako fofrovka, naložené to bylo před tím, než jsem šla ke kadeřníkovi, je to moc dobré, příště udělám brambory nebo kaši.