![Křidélka v medovo-hořčičné marinádě_5ffa1c8d5b5fe.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kridelka-v-medovo-horcicne-marinade_5ffa1c8d43f53.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 6 kusů kuřecích křidélek (nebo dle počtu jedlíků)
- Na marinádu:
- 6 lžic hořčice – počítala jsem na 1 křidélko 1 PL
- 6 KL medu – počítala jsem na 1 křidélko 1 KL
- 1 dl vinného octa (jde i normální, ale asi bych ho zředila, případně dl suchého vína)
- 1 KL hořčičných semínek (rozemletých – lze vynechat)
- citronová šťáva dle chuti
- 1 vaječný žloutek
- rozmarýn
- pepř
- cukr
- Na zahuštění marinády:
- 2 PL škrobu (já dala kukuřičný)
- Na podlití vývar:
- nové koření (já měla vlastní)
- celý pepř
- bobkový list
- špetku tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Marinádu rozšleháme do hladka, vznikne hustá krémovitá směs, chuť by měla mít kyselkavě nasládlou, barvu do žluta.
-
Naložíme křidélka, u kterých raději uskřípneme špičky, připalují se pak (já na to zapomněla, malinko se připekly). V marinádě necháme cca 2 hodiny.
-
Rozpálíme olivový olej, vložíme křidélka, necháme zprudka zatáhnout po obou stranách. Pak zmírníme teplotu a vývarem vypláchneme zbytek marinády a podléváme jen do výše křidélek. Na každé straně děláme 15 minut.
-
Podáváme s čerstvou zeleninou, určitě lze i nějaká kyselá směs a s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Recept vznikl jako fofrovka, naložené to bylo před tím, než jsem šla ke kadeřníkovi, je to moc dobré, příště udělám brambory nebo kaši.
Kuchařka: spagetka