Křidélka v bazalkovo česnekové marinádě

46
- reklama -

Suroviny

kuřecí křídla (podle počtu strávníků – já měla 4 pro 1)
Marináda:
olivový olej
3 stroužky česneku
1,5 PL pokrájené čerstvé bazalky
1 malá lžička tmavé sladké sójové omáčky
chilli papričky
citronová šťáva z 1 citronu
pepř
špetka uzené papriky
sůl (opatrně )

Postup přípravy receptu

  1. Křidýlka rozdělíme v kloubku řezem a odstraníme jim špičky. Ty se totiž snadno připalují. Z přísad smícháme marinádu a vložíme tam rozdělená křidélka – tak na 2 hodiny (čím déle, tím lépe).


    Zobrazit celý recept

  2. V hlubší pánvi nebo kastrolu rozpálíme 1 lžíci oleje a vložíme křidýlka, restujeme, podlijeme malinko vodou a dusíme asi 15 minut, jednou obrátíme a jinak podléváme vypečenou šťávou.

  3. Na konci dušení necháme odkryté odpařit, aby zbyla jen vlastní šťáva. Na talíři přelijeme šťávou, ozdobíme bazalkou. Jako přílohu bych volila jen pečivo, ale lze i rýži.

Poznámka od kuchařky

Recept vznikl jako „pracovní rychlovka“ pro zetě, který mi pomohl řešit problémy s vypadávajícími pojistkami.

Já ty špičky nakonec osmažila taky, prý jsou skvělé při konzumaci té šťávičky :-))