Krevety v pikantní medové marinádě s vlašskými ořechy

56
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g čerstvých nebo mražených krevet
2 PL medu
1 červená feferonka nebo chilli paprička
1 stroužek česneku
2 PL citronové šťávy
1 PL nasekané petrželové natě
50 g vlašských ořechů
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálenú panvicu vložíme krevety a prudko opekáme.


    Zobrazit celý recept

  2. Polejeme medom, prisypeme chilli papričku, polovice vlašských orechov a miešame.

  3. Po chvíli prikvapkáme šťavu z citróna a posypeme petržlenovou vňaťou. Miešame, kým nie sú krevety zlatohnedé.

Poznámka od kuchařky

Tip: Krevety môžeme pred opekaním marinovať: marinádu pripravíme z medu, nadrobno nasekanej feferónky, pretlačeného cesnaku, citrónovej šťavy a petržlenovej vňate. Zamiešame do nej krevety a necháme v chladničke odstáť minimálne 30 minút. Marinované krevety opekáme na grilovacej panvici približne 3 minúty z každej strany. Nakoniec pridáme vlašské orechy a dochutíme soľou.

Video recept: https://www.youtube.com/watch?v=pgE1iHyQh9E