Suroviny
4 porce
- 500 g vetsich neloupanych krevet
- cesnek
- stava z 1/2 citronu
- olivovy olej
- 3 lzice masla
- 350 ml smetany
- cca 250g jemne strouhaneho parmazanu
- sul
- bily pepr
Postup přípravy receptu
-
Krevety omyjeme, oloupeme a ocistime ( ostrym nozem jemne narizneme vrchni cast krevety a krasne vyjmeme strivko, viz fotopostup ). Zamerne zanechame krevetkam ocasky, je to z casti pro efekt, z casti z hlediska prakticnosti. Jdou za ne krasne uchopit a jist rukama.
-
Ocistene krevety smichame s citronovou stavou, cca 5ti strouzky utreneho cesneku a trochou olivoveho oleje.
-
Mezitim dame varit testoviny dle vlastniho vyberu.
-
Na panvi orestujeme krevetky. Velmi kratce, cca 4 minuty. Pozname, ze jsou hotove, az jsou krasne oranzove. Odstavime a uchovame v teple.
-
Na omacku rozpustime 3 lzice masla, zalijeme smetanou a na mirnem ohni zahrivame.
-
Omacka zacne mirne houstnout, pote prisypeme cerstve nastrouhany parmesan. Mnozstvi zavisi na tom, jak hustou chceme mit omacku.
-
Pote dosolime a pridame cerstve mlety bily pepr.
-
Do hotove omacky pridame krevety a podavame s hotovymi testovinami.
-
Kdo chce, muze pridat zampiony, zakysanou smetanu, smes italskych bylinek nebo vice cesneku. Omacka je velmi variabilni.
Poznámka od kuchařky
Alfredo zna urcite kazdy a udela si podle sebe :))). U nas je tato omacka nejvice oblibena s krevetami, proto pridavam recept, kde jsem chtela hlavne popsat jednu z mnoha moznych variant jejich vyuziti. Snad se bude nekomu hodit :))))