
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 300 g krevet
- 250 ml kokosového mléka
- chilli
- rybí omáčka
- 1 mrkev
- 1 červená paprika
- sůl
- Marináda:
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 stroužek česneku
- Na zahuštění omáčky:
- 1 lžička škrobu
- voda
Postup přípravy receptu
-
Krevety očistíme, vyloupeme a zbavíme střívka.
-
Smícháme všechny suroviny potřebné na marinádu. Krevety do ní vložíme a necháme marinovat alespoň 20 minut v ledničce.
-
Očistíme zeleninu a nakrájíme na julienne.
-
Rozpálíme pánev a krevety na ni zhruba 2 minuty opékáme. Poté přilijeme zbylou marinádu. Přidáme nakrájenou zeleninu a zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme sůl a chilli dle chuti, na závěr asi 2 lžičky rybí omáčky.
Vše necháme asi 4 minuty probublávat a poté vypneme. -
Po vypnutí vmícháme škrobovou vodu.
-
Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Zde jsem použila mrkev a papriku. Občas přidávám i pár růžiček uvařené brokolice. Skvělá je i kombinace s grilovaným lilkem.
Kuchařka: Judith94