Krevety na zázvoru a česneku

87
- reklama -

Suroviny
2 až 4

400 g oloupaných krevet (předvařené)
1 palice česneku
1/2 zázvoru
2 lžíce citrónové šťávy
olivový olej 1/2 dcl
špetka soli
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek, zázvor nakrájíme na malé kostičky a přidáme na rozpálený olivový olej. Kostičky jemně osmahneme a do nádoby dáme již oloupané krevety. Zalijeme citrónovou šťávou.

  2. Dle potřeby podlijeme trochou vody, ale pozor, krevetky se vypotí a pustí šťávu. Přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme cca 10 minut. Na závěr osolíme a opepříme.

Poznámka od kuchařky

Recept je od kamarádky z Ostopovic, která ho má pravděpodobně z televize. Krevety se podávaly s bagetou.