
- reklama -
Suroviny
2 až 4
- 400 g oloupaných krevet (předvařené)
- 1 palice česneku
- 1/2 zázvoru
- 2 lžíce citrónové šťávy
- olivový olej 1/2 dcl
- špetka soli
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Česnek, zázvor nakrájíme na malé kostičky a přidáme na rozpálený olivový olej. Kostičky jemně osmahneme a do nádoby dáme již oloupané krevety. Zalijeme citrónovou šťávou.
-
Dle potřeby podlijeme trochou vody, ale pozor, krevetky se vypotí a pustí šťávu. Přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme cca 10 minut. Na závěr osolíme a opepříme.
Poznámka od kuchařky
Recept je od kamarádky z Ostopovic, která ho má pravděpodobně z televize. Krevety se podávaly s bagetou.
Kuchařka: vseumel