Suroviny
- 750 g nepředvařených nevyloupaných krevet
- kousek másla
- 2-3 stroužky česneku
- špetka drceného chilli nebo 1 malá feferonka
- špetka soli
- můžete přidat ještě posekanou petrželku
- 2 PL majonézy
- 1 PL zakysané smetany
- na dochucení trochu worcesteru
- trochu tabasca
- trochu citronové šťávy
- špetka soli
- špetka chilli
- špetka pepře
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme dip. Majonézu jednoduše smícháme se zakysanou smetanou a podle chuti přidáme pár kapek od všech tekutých ingrediencí. Ochutnáváme a dochucujeme 🙂 Nakonec přidáme špetku chilli, pepře a osolíme. Zatím odložíme do lednice.
-
Krevety očistíme. To znamená, že jim nejprve odtrhneme hlavičku, jde to snadno jakoby vzhůru směrem ke hřbetu. Pak je vyloupneme z krunýřku a poslední článek s ocáskem můžeme nechat. Vypadá to lépe a můžeme ji za ocásek chytit a smočit v dipu. Uprostřed hřbetu krevety nařízneme a vytáhneme střívko. Někdy bývá prázdné bez nečistot, takže je takřka neviditelné. Pokud je prázdné, klidně ho tam nechte a nehledejte se s ním.
Když máme všechny krevety očištěné, opláchněte je a osušte papírovou utěrkou. -
V pánvi rozehřejte máslo, po chvilce vhoďte posekaný česnek a chilli a pak krevety a malinko osolte. Krevety jsou hotové za cca 3 – 4 minuty, nedělejte je určitě déle, byly by gumové.
-
Když jsou růžovo – oranžové ze všech stran, jsou hotové.
-
Můžete přidat ještě trošku posekané petrželky, promíchat a je hotovo.
-
Naservírujte je do misky, k tomu dip a nakrájenou bagetku.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/