
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 5 ks garnel na osobu
- sůl, pepř
- koření jaké máme rádi (česnekové, grilovací, steakové apod.)
- olej na smažení
- Těstíčko (tempura):
- 2 polévkové lžíce pšeničné hladké mouky
- 1 lžíce kukuřičné hladké mouky
- 1 dl ledové vody nebo minerálky (musí být opravdu ledová nebo přidat kostku ledu)
Postup přípravy receptu
-
Očistíme krevety, ulomíme hlavu, odstraníme nohy a oloupeme až k ocásku. Jde to lehce, ocásek se ponechává na držení při konzumaci. Pak nařízneme opatrně hřbet a vyndáme černé střívko. Pokud koupíme syrové šedivé, musí se napřed krátce povařit, růžové jsou již vařené. Očištěné krevety osolíme a okořeníme.
-
Promícháme v misce jen vidličkou mouku s ledovou vodou (moc nešlehat, cucky nevadí). Krevety namáčíme do těstíčka, vkládáme do větší vrstvy rozpáleného oleje a po částech rychle smažíme.
-
Podáváme se salátem a thajskou sladkou chilli omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Stejně můžeme dělat proužky z kuřecího nebo krůtího masa a různé druhy zeleniny.
Kuchařka: Marie Svarcova









