Krevetový koktejl (bez tuku)

66
- reklama -

Suroviny
2 porce

150 g předvařených vyloupaných krevet
1 mandarinka
2 listy římského salátu
2 lžíce nízkotučného jogurtu
1 lžička nasekaného kopru
sůl
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Krevety povaříme v mírně osolené vodě cca 2 minuty.

  2. Salát nakrájíme na kousky, mandarinky oloupeme, rozebereme na měsíčky a každý měsíček rozkrojíme na 3 díly, zakápneme citronovou šťávou a promícháme.

  3. Do průhledných sklenic dáme na dno asi 2/3 salátu s mandarinkami, pak přijde vrstva krevet a navrch zase salát.

  4. Jogurt smícháme s koprem a přidáme navrch na druhou vrstvu salátu. Podáváme chlazené.