
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g krevet (malých mražených vyloupaných)
- 400 g žampionů (malých hnědých)
- 200 g ementálu
- 1 svazek zelené cibulky
- 10 stroužků česneku
- máslo
- koriandr
- citrónová šťáva
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm žampiony. Ve chvíli, kdy jsou téměř měkké (na skus), přisypeme hrubě nasekaný česnek, necháme rozvonět a přidáme krevety.
-
Necháme je rozmrazit a prohřát, teprve nyní osolíme, opepříme a zasypeme špetkou koriandru. Přidáme kolečka zelené cibulky a necháme ji zavadnout.
-
Vypneme teplotu, přisypeme sýr nakrájený na drobné kostičky a dochutíme několika kapkami citrónové šťávy. Podáváme s teplou bagetkou.
Kuchařka: Eliza









