Suroviny
36 porcí
- 18 křepelčích vajíček
- 200 g pomazánkové máslo bez příchuti
- 10 uvařených vaječných žloutků
- 2 lžíce Dijonské hořčice
- sůl
- pepř
- petrželová nať
- sterilovaná kapie
- filety z ančoviček
Postup přípravy receptu
-
Křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo (cca 2 minuty) a po vychladnutí pracně a hlavně trpělivě oloupeme. Do misky si dáme pomazánkové máslo, hořčici, vaječné žloutky, sůl, pepř a petrželovou nať. Všechny suroviny smícháme do celistvé žloutkovo-hořčicové hmoty.
-
Uvařená a oloupaná křepelčí vajíčka opatrně přepůlíme. Nakrájíme si z rohlíků 36 jednohubek a za pomocí cukrářského sáčku, do kterého vložíme všechnu žloutkovo-hořčicovou pomazánku na každé jednohubce utvoříme hnízdo pro křepelčí vajíčko.
-
Do vzniklého pomazánkového hnízda opatrně vtlačíme půl křepelčího vejce. Dle chuti zdobíme kouskem sterilované kapie nebo kouskem filetu z ančovičky. Na závěr ozdobíme petrželovou natí a před podáváním dáme vychladit do lednice.
Poznámka od kuchařky
Nejoblíbenější chuťovka mé milované ženy při různých oslavách.
18 křepelčích vajíček cca 69,-Kč, ale když to miluješ není co řešit.
P.S. Krabička cigaret je dražší – nebo nééééé 🙂