Křepelčí mls

106
- reklama -

Suroviny
36 porcí

18 křepelčích vajíček
200 g pomazánkové máslo bez příchuti
10 uvařených vaječných žloutků
2 lžíce Dijonské hořčice
sůl
pepř
petrželová nať
sterilovaná kapie
filety z ančoviček

Postup přípravy receptu

  1. Křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo (cca 2 minuty) a po vychladnutí pracně a hlavně trpělivě oloupeme. Do misky si dáme pomazánkové máslo, hořčici, vaječné žloutky, sůl, pepř a petrželovou nať. Všechny suroviny smícháme do celistvé žloutkovo-hořčicové hmoty.


    Zobrazit celý recept

  2. Uvařená a oloupaná křepelčí vajíčka opatrně přepůlíme. Nakrájíme si z rohlíků 36 jednohubek a za pomocí cukrářského sáčku, do kterého vložíme všechnu žloutkovo-hořčicovou pomazánku na každé jednohubce utvoříme hnízdo pro křepelčí vajíčko.

  3. Do vzniklého pomazánkového hnízda opatrně vtlačíme půl křepelčího vejce. Dle chuti zdobíme kouskem sterilované kapie nebo kouskem filetu z ančovičky. Na závěr ozdobíme petrželovou natí a před podáváním dáme vychladit do lednice.

Poznámka od kuchařky

Nejoblíbenější chuťovka mé milované ženy při různých oslavách.

18 křepelčích vajíček cca 69,-Kč, ale když to miluješ není co řešit.

P.S. Krabička cigaret je dražší – nebo nééééé 🙂