Suroviny
- 8 krajíců chleba z předešlého dne
- 1 menší křen
- 1 KL Wasabi
- 200 g sýra
- 40 g másla
- 180 g šunky nebo jiné uzeniny
- drcený barevný pepř
- olej
- 200 ml piva
Postup přípravy receptu
-
Plátky chleba opečeme po obou stranách na oleji.
-
Křen nastrouháme najemno.
-
Pivo nalijeme do menšího kastrůlku a na mírném ohni necháme po dobu cca 5 minut vyvářet.
-
K pivu přidáme nastrouhaný sýr, máslo, křen a nakonec přidáme lžičku exotického Wasabi. Mícháme tak dlouho, až vznikne hustý krém.
-
Opečené krajíčky chleba naskládáme do pekáčku nebo do zapékací misky.
-
Na každý krajíček chleba položíme plátek šunky a přelijeme jej sýrovým ostrým krémem.
-
Krátce zapečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů.
-
Hotové topinky posypeme čerstvě drceným barevným pepřem. Zdobíme bylinkami.
Poznámka od kuchařky
Inspiroval mne recept z Chvilky v kuchyni od pana Hladíka, ale přidala jsem Wasabi.
Wasabi přidáme podle každého, jak a kdo snese. Pivo je k tomu moc super..