
- reklama -
Suroviny
4- 6 porcí
- 160 g strouhaného křenu
- 250 ml smetany 12%
- zakysaná smetana
- 3 lžíce hladké mouky
- cukr
- sůl
- ocet
- olej
- voda
Postup přípravy receptu
-
Do hrnca dáme lyžicu oleja a na nom speníme múku, pridávame postupne vodu, podla toho aku chceme mat hustu omačku (spravýme zasmažku).
-
Po prevarení múky (asi 10 minút) pridáme křen a premiešame. Za staleho miešania postupne pridávame sol, cukor, smotanu, zakysanu smotanu a nakoniec po odskusani ocot.
Poznámka od kuchařky
hustotu omacky je tažko odhadnut tak ak je moc husta mozeme pridat trocha mlieka a ak je riedka pridame jišku alebo spravime zatriepku s mlieka a muky.
Kuchař: rebeka3









