Křenová omáčka – jednoduchá a dobrá jak ji dělám já

41
- reklama -

Suroviny
asi tak 6 – 8 porcí

1 l mléka
1 smetanu
6 polévkových lžic hladké mouky
asi 2 dcl vody
1/2 hrníčku křenu (asi podle toho jak pálí, více nedávat, byla by hořká)
asi 1 kávová lžička soli
trochu nasekané petrželky
příloha
houskový knedlík
vařené vajíčko

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnku dáme litr mléka a přivedeme ho k varu, zahustíme moukou, která je povolená ve vodě a převaříme, osolíme, přidáme smetanu a křen, necháme chvilku povařit, stačí tak 2 min. Důležité je omáčku od začátku stále míchat! Vypneme a dáme nasekanou petrželku.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Stále míchat! Fotky přidám později.