- reklama -
Suroviny
asi tak 6 – 8 porcí
- 1 l mléka
- 1 smetanu
- 6 polévkových lžic hladké mouky
- asi 2 dcl vody
- 1/2 hrníčku křenu (asi podle toho jak pálí, více nedávat, byla by hořká)
- asi 1 kávová lžička soli
- trochu nasekané petrželky
- příloha
- houskový knedlík
- vařené vajíčko
Postup přípravy receptu
-
Do hrnku dáme litr mléka a přivedeme ho k varu, zahustíme moukou, která je povolená ve vodě a převaříme, osolíme, přidáme smetanu a křen, necháme chvilku povařit, stačí tak 2 min. Důležité je omáčku od začátku stále míchat! Vypneme a dáme nasekanou petrželku.
Poznámka od kuchařky
Stále míchat! Fotky přidám později.
Kuchařka: Markitek