
Suroviny
- Vajíčka 3 ks
- 250 g Sýr Mascarpone
- 400 g Smetana ke šlehání
- Cukr
- Hořká čokoláda
- Kokosová moučka
- Trocha rozpustné kávy (uvařené)
- 5 cl Pomerančový likér
- Podlouhlé piškoty
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si dáme do vodní lázně rozpustit čokoládu (ne vařit pouze rozpustit)
-
Dále do dvou misek oddělíme žloutky od bílků. Z bílků šleháme sníh. Když je hmota skoro tuhá přidáme trochu krystalového cukru a došleháme do tuha. V druhé nádobě ušleháme žloutky s další trochou cukru.
-
Na pánvičce si současně na sucho opražíme trochu strouhaného kokosu, ale pouze tak aby získal světlehnědou barvu.
-
Ke žloutkům přidáme sýr mascarpone a na pomalé otáčky (aby jsme ho neměli více na kuchyňské lince jak v misce) ručním šlehačem dobře promícháme.
-
Z ledničky vyndáme dobře vychlazenou smetanu a ušleháme ve třetí misce. Ušlehanou šlehačku přidáme do misky ke žloutkům kam jsme předtím přidali sýr Mascarpone a dále do této misky přidáme sníh z bílků. Opatrně promícháme.
-
Asi třetinu hmoty předěláme do misky ve které jsme šlehali smetanu a do zbytku přilijeme trochu černé kávy kterou jsme si uvařily předem a trochu pomerančového likéru. (já sem nedával protože jsem neměl a chutnalo to i tak)
-
Asi tak polovinu této kávové hmoty dáme do třetí nádoby a přidáme k ní část rozpuštěné čokolády (část si necháme na ozdobení piškotů) a přisypeme trochu opraženého kokosu. (ve zbytku budeme opět obalovat konce piškotů).
-
Postupně začneme dávat hmoty do sklenice. Čokoládovou , dále krém bez kávy a čokolády a nahoru s kávou. Ozdobíme piškotem kterého konec namočíme do čokolády a obalíme kokosem (zasunujte do poháru špičkou nože).
-
Před podáváním dáme zchladit do ledničky
Poznámka od kuchařky
Zdroj- TV Paprika









