
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 200 g polohrubé mouky
- 125 g másla
- 30 g hnědého cukru
- krém:
- 200 g bílé čokolády
- 2 vejce
- 500 g mascarpone
- maliny
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, másla a cukru vytvoříme těsto, které dáme do vymazané koláčové formy. Vložíme do rozehřáté trouby a zhruba 20 min předpékáme.
-
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme vejce a šleháme do husté pěny.
-
Lehce zapracujeme mascarpone. Krém navršíme na předpečené těsto, pokryjeme malinami a vrátíme do trouby. V troubě dopékáme ještě asi 10-15 min.
Koláč krájíme až po úplném vystydnutí.
Poznámka od kuchařky
Koláč jsem jedla u kamarádky a moc mi chutnal, tak jsem poprosila o recept. Ona jej měla s malinami. Já jsem upekla s borůvkami. Musím říct, že ten malinový je mnohem lepší. Jemná chuť smetanového krému s kyselkavými malinami je úžasná.
Kuchařka: Zdenka1