Krémový koláč

77
- reklama -

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
50 g másla
100 g moučkového cukru
1 prášek do pečiva
1 lžíce kakaa
6-7 lžic mléka (dle potřeby)
Krém:
750 ml mléka
2 vanilkové pudinky
250 g moučkového cukru
200 g másla
1 vanilkový cukr
Poleva:
250 g moučkového cukru
1 lžíce horké vody
1 lžička oleje
3-4 lžíce citronové šťávy (vše promíchat do hladké polevy)
40 ks dlouhých piškotů
rum nebo studená káva

Postup přípravy receptu

  1. Z prísad vypracujeme cesto, rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme každú na plát, uložíme na plech a upečieme.

  2. Z mlieka, pudingov, a vanilkového cukru uvaríme puding a necháme vychladnúť.

  3. Maslo vyšľaháme s cukrom, postupne zašľaháme vychladnutý puding.

  4. Prvý plát cesta natrieme polovicou krému, poukladáme tesne vedľa seba v káve alebo rume namočené piškóty, zakryjeme druhou polovicou krému a priložíme druhý upečený plát.

  5. Koláč jemne zaťažíme a necháme do druhého dňa v chlade.

  6. Na druhý deň polejeme citrónovou polevou a necháme stuhnúť.