
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 50 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- 6-7 lžic mléka (dle potřeby)
- Krém:
- 750 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 250 g moučkového cukru
- 200 g másla
- 1 vanilkový cukr
- Poleva:
- 250 g moučkového cukru
- 1 lžíce horké vody
- 1 lžička oleje
- 3-4 lžíce citronové šťávy (vše promíchat do hladké polevy)
- 40 ks dlouhých piškotů
- rum nebo studená káva
Postup přípravy receptu
-
Z prísad vypracujeme cesto, rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme každú na plát, uložíme na plech a upečieme.
-
Z mlieka, pudingov, a vanilkového cukru uvaríme puding a necháme vychladnúť.
-
Maslo vyšľaháme s cukrom, postupne zašľaháme vychladnutý puding.
-
Prvý plát cesta natrieme polovicou krému, poukladáme tesne vedľa seba v káve alebo rume namočené piškóty, zakryjeme druhou polovicou krému a priložíme druhý upečený plát.
-
Koláč jemne zaťažíme a necháme do druhého dňa v chlade.
-
Na druhý deň polejeme citrónovou polevou a necháme stuhnúť.
Kuchařka: tejaja