
- reklama -
Suroviny
- čerstvý chřest
- máslo
- rýže
- hovězí vývar
- bílé víno polosladké
- cibule
- smetana
- šalvěj
- citronová sůl
- bílý pepř
- parmazán
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce orestujeme na másle. Až začne zlátnout, přihodíme rýži a společně chvilku osmahneme. Zalijeme trochou bílého vína a slabšího vývaru – (tekutinu přiléváme postupně během vaření dle potřeby, až je rýže hotová).
-
Poté přihodíme nakrájený chřest na kousky a necháme vařit. Přidáme trochu citronové soli a bílého pepře. Ke konci zasypeme šalvějí, přilijeme malé množství smetany a podle chuti můžeme ještě dosolit.
-
Nakonec vmícháme parmazán a podáváme.
Kuchař: loreiana